Ensiaskeleet – Mercedes SLS AMG E-cell

Tiesitkö, että Mercedes-AMG testasi sähköautomarkkinoita jo vuonna 2013? Merkin ensimmäiseen, täysin itsenäisesti tuotettuun malliin eli SLS AMG:hen perustunut E-cell oli mielenkiintoinen kokeilu. Autoja valmistettiin lopulta yhdeksän kappaletta ja se maksoi yli 416 000 euroa eli yli kaksi kertaa polttomoottorilla varustetun sisarmallinsa verran.

SLS AMG E-cell oli varustettu neljällä sähkömoottorilla. Prototyypissä oli 532 hevosvoimaa ja tasan 1000 newtonmetriä vääntöä, MUTTA tuotantomalliin AMG räpelsi vielä enemmän tehoa – saaden lopullisiksi teholukemiksi 750 hevosvoimaa. Vuonna 2013 sähköautot olivat vielä harvinaisuus ja tälläinen pakkaus raakaa voimaa ravisteli automaailmaa, vaikka E-cell jäi lopulta melko tuntemattomaksi. Kaikki yhdeksän tuotantoautoa olivat neonvihreitä. Näiden kuvien auto on prototyyppi ja siksi valkoinen.

SLS AMG E-cell:in hinnat ovat olleet viime vuodet hurjassa nousussa, joten se oli varsinainen sijoitus niille kahdeksalle asiakkaalle, jotka auton aikanaan hankkivat. Kuvien auto on Stuttgartissa, Mercedes-Benzin museossa eikä se ole myynnissä. Alankomaissa oli vuonna 2018 huutokaupassa kyseisen mallin edustaja, jolla oli ajettu vain 3 800 kilometriä. Lähtöhintakin oli jo hiukan yli miljoona euroa.

Pics: Verkehr Oy, Eetu Pitkänen

Mercedes-Benz museum is located at Mercedesstraße 100, 70372 Stuttgart, Germany. 

Kirjoittaja on nuori Mercedes-Benz innostuja.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *